Για να απολαύσετε την συμμετοχή σας στον 12 ο Ηράκλειο δρόμο και να μη θέσετε τον εαυτό σας σε τυχόν κίνδυνο, είναι απαραίτητο να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς την ημέρα του αγώνα.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το τμήμα αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια της συμμετοχής σας στον 12 ο Ηράκλειο δρόμο θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή σε όλους τους συμμετέχοντες στα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια της συμμετοχής τους.Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως, είτε έχουν κάνει ιατρικό check up, ιδιαίτερα καρδιολογικό, είτε όχι, είτε υπάρχει προηγούμενο πάσης φύσεως ιατρικό πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη συμμετοχής ή μη βαραίνει αποκλειστικά τον αθλητή.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Αποφύγετε την προπόνηση και φροντίστε να έχετε ξεκουραστεί επαρκώς. Ετοιμάστε αποβραδίς τα απαραίτητα για τη συμμετοχή σας. Το δείπνο να είναι ελαφρύ και, αναλογικά, πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες). Να μην ξεχάσετε την ενυδάτωσή σας και οπωσδήποτε αποφύγετε τα οινοπνευματώδη.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Μην τρέξετε αν δεν αισθάνεστε καλά, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι που επιθυμείτε πολύ και προετοιμαστήκατε γι αυτό. Αν νιώθετε ότι έχετε πυρετό, εάν κάνετε εμετούς, αν έχετε διάρροια ή πόνους στο στήθος, παρακαλούμε μην λάβετε μέρος στον αγώνα δρόμου και σας συστήνουμε να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας. Ντυθείτε με τα κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό. Φορέστε παπούτσια που έχετε ξανατρέξει. Πάρτε το πρωινό σας μερικές ώρες πριν την ώρα εκκίνησης ακολουθώντας τις συνήθειες σας. Φροντίστε να είναι ελαφρύ. Ξεκινήστε έγκαιρα για την Αφετηρία και αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να σας δημιουργήσει άγχος.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ξεκινήστε ελεγχόμενα, ιδιαίτερα αν το επίπεδο της προετοιμασίας σας δεν ήταν ικανοποιητικό. Το περπάτημα την ώρα του αγώνα, όταν κουραστείτε πολύ, θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τον στόχο σας, που είναι ο τερματισμός.

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όταν τερματίσετε αναζητείστε ένα σκιερό μέρος κα αναπληρώστε τα υγρά που χάσατε πίνοντας νερό, χυμό ή ισοτονικά ποτά που έχετε φέρει μαζί σας και δοκιμάσει στην προπόνηση. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, αισθανθείτε ατονία, ζάλη, αδυναμία ή δυσφορία , αναζητήστε αμέσως το παρευρισκόμενο ιατρικό προσωπικό.
 

Σας Ευχόμαστε καλή επιτυχία

Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου